Blog

Pil si kefír bez mlieka?

Vodný kefír, malý zázrak pre váš dobrý pocit

Patríte k nadšencom zdravého životného štýlu a chcete pre svoje telo len to najlepšie? Ak hľadáte chutný nápoj, ktorý vám navyše pomôže zbaviť telo toxínov, podporiť zdravé trávenie a posilniť imunitu, vyskúšajte vodný kefír Tibicos.

Čo sa v skutočnosti ukrýva pod týmto názvom?

Fermentovaný nápoj s živými probiotickými kultúrami. Vodný kefír je fermentovaný nápoj, ktorý je jedinečný svojou chuťou, ale aj zložením.

Základom sú tzv. Tibi kryštáliky, japonské kryštály, známe aj ako cukrové kefírové zrná, ktoré sú spúšťačom fermentácie. Sú to krehké, sklovité kryštály polysacharidov, ktoré sú základným zdrojom probiotických kultúr. Ďalšou zložkou je filtrovaná voda, ktorá je tiež veľmi dôležitá. Tibi kryštáliky totiž chlór ani kov neznesú a pri styku s nimi mikroorganizmy, ktoré obsahujú, hynú. Typickú mierne bublinkovú chuť spôsobenú kvasením sacharidov sme doladili pridaním rôznych druhov sušené ovocia, aby nápoj ulahodil aj chuťovým pohárikom.

Čo všetko obsahuje?

Tibi kryštáliky pri fermentácii produkujú množstvo rôznorodých probiotických kultúr, ktoré naše telo potrebuje pre zdravé trávenie či imunitu. Vodný kefír je jedinečný probiotický supermix, ktorý obsahuje až 13 kmeňov laktobacilov, 7 druhov kvasiniek a 5 druhov ďalších, nášmu telu prospešných mikroorganizmov.

Prečo ho ochutnať?

Ak máte radi jemne bublinkovú, ovocnú chuť Tibicos si zamilujete. Je osviežujúci a dodá vám vďaka sacharidom aj potrebnú energiu. Vyhľadávaný je ale najmä pre pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru a celkovo pre podporu zdravia a dobrej fyzickej kondície. Jedinečná kombinácia probiotických mikroorganizmov má preukázané prospešné účinky ako napríklad:

  • Pomáha optimalizovať trávenie a udržiavať zdravú črevnú mikroflóru, ktorá je základom imunity
  • Má pozitívne účinky aj pre alergikov, či osoby trpiace kožnými ochoreniami, probiotiká pomáhajú zmierňovať ich prejavy
  • Má podporné účinky pri liečbe tráviacich problémov ako sú hnačky, zápchy, plynatosť
  • Mikroorganizmy pomáhajú tvoriť enzýmy, ktoré zbavujú tráviaci systém toxických látok

Ak chcete ochutnať silu ovocia a podporiť zdravé trávenie, potom vyskúšajte vodný kefír Tibicos. Tento živý probiotický kokteil oceníte nielen ako osviežujúci nápoj počas dňa, ale môžete ho pridať aj do smoothie či raňajkovej kaše. Jeho pozitívny vplyv pocítite už po 10 dňoch konzumácie.